Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás sült tarja körettel recept

Fokhagymás sült tarja körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 szép szelet tarja
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek sertészsír
    • 1 dl víz

    Párolt káposztához:

    • 1 közepes fej fehér káposzta
    • 1 kk cukor
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csapott ek sertészsír
    • köménymag ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 db babérlevél
    • 1 tk só

    Burgonya püréhez:

    • 60 dkg burgonya
    • 1 ek vaj
    • 1 dl tej
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hús szeleteket sózzuk,borsozzuk.

    Egy tepsit kikenjük a zsírral. Rátesszük a tarja szeleteket, majd a fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk.

    A vizet a tepsibe öntjük, alufóliával befedjük. 200 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütés félidejében a húsokat megfordítjuk. A sütés végén levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Közben elkészítjük a köretet. A káposzta külső leveleit leszedjük, folyó víz alatt leöblítjük, majd szárazra töröljük. Félbe vágjuk és a torzsáját kivágjuk. Káposzta gyalun legyaluljuk vagy kézzel szép vékonyra szeljük.

    A vöröshagymát megpucoljuk, apróbbra feldaraboljuk. Egy evőkanál zsírt felolvasztunk egy közepes lábasban. Rádobjuk a hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Ezután rátesszük a káposztát, a babérlevelet, köményt, borsot, sót és a cukrot, majd fedő alatt pároljuk. Ha kell, akkor kevés vizet is önthetünk alá. A végén keverjük hozzá a pirospaprikát és az ecetet.

    A püréhez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.

    Leszűrjük, majd a tejjel és a vajjal pürésítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá