Hozzávalók:
Párolt káposztához:
Burgonya püréhez:
Elkészítése:
A hús szeleteket sózzuk,borsozzuk.
Egy tepsit kikenjük a zsírral. Rátesszük a tarja szeleteket, majd a fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk.
A vizet a tepsibe öntjük, alufóliával befedjük. 200 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütés félidejében a húsokat megfordítjuk. A sütés végén levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a köretet. A káposzta külső leveleit leszedjük, folyó víz alatt leöblítjük, majd szárazra töröljük. Félbe vágjuk és a torzsáját kivágjuk. Káposzta gyalun legyaluljuk vagy kézzel szép vékonyra szeljük.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróbbra feldaraboljuk. Egy evőkanál zsírt felolvasztunk egy közepes lábasban. Rádobjuk a hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Ezután rátesszük a káposztát, a babérlevelet, köményt, borsot, sót és a cukrot, majd fedő alatt pároljuk. Ha kell, akkor kevés vizet is önthetünk alá. A végén keverjük hozzá a pirospaprikát és az ecetet.
A püréhez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, majd a tejjel és a vajjal pürésítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!