Fokhagymás sült tarja körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 szép szelet tarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 dl víz

Párolt káposztához:

  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 1 kk cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csapott ek sertészsír
  • köménymag ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk só

Burgonya püréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 ek vaj
  • 1 dl tej
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A hús szeleteket sózzuk,borsozzuk.

Egy tepsit kikenjük a zsírral. Rátesszük a tarja szeleteket, majd a fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk.

A vizet a tepsibe öntjük, alufóliával befedjük. 200 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütés félidejében a húsokat megfordítjuk. A sütés végén levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Közben elkészítjük a köretet. A káposzta külső leveleit leszedjük, folyó víz alatt leöblítjük, majd szárazra töröljük. Félbe vágjuk és a torzsáját kivágjuk. Káposzta gyalun legyaluljuk vagy kézzel szép vékonyra szeljük.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróbbra feldaraboljuk. Egy evőkanál zsírt felolvasztunk egy közepes lábasban. Rádobjuk a hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Ezután rátesszük a káposztát, a babérlevelet, köményt, borsot, sót és a cukrot, majd fedő alatt pároljuk. Ha kell, akkor kevés vizet is önthetünk alá. A végén keverjük hozzá a pirospaprikát és az ecetet.

A püréhez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.

Leszűrjük, majd a tejjel és a vajjal pürésítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!