Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérborban párolt tarja recept

Fehérborban párolt tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet tarja
    • 1 evőkanál kakukkfű
    • 1 evőkanál cukor
    • olaj só, bors
    • 5 dl száraz fehérbor
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál keményítő
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál frissen vágott kapor
    • Köretnek mirelit félkész burgonyakrokett, amit közben bő olajban kisütünk

    Elkészítése:

    A tarját szeletekbe vásároljuk, így már azzal nem kell foglalkozni, de ha egészben, akkor szeleteljük fel.

    Sózzuk, borsozzuk. majd megszórjuk kakukkfűvel. A cukrot egy nagyobb edényben kevés olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt tarjaszeleteket sorba, hogy elférjenek.

    Mindkét oldalát lepirítjuk, felöntjük a borral, és mellédobjuk a kettévágott hagymát.Fedő alatt pároljuk puhulásig.

    Levesszük a fedőt, és hagyjuk hogy a leve a felére visszaforrjon. Kevés vízzel elkevert keményítőt hozzáadjuk, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

    Felszeletelve burgonyakrokettel tálaljuk. Friss kaporral megszórjuk.

    Tipp:

    Amilyen egyszerű étel, olyan finom. A tarját sokszor csak sütik, pácolják, grillezik,vagy rántják, de nem is olyan lehetetlen a párolt változata, főleg ha az jó minőségű borban párolódik.

    A hús nagyon omlós, és zamatos ízű lesz, a kapros szósz pedig a ráadás.Köretet bármit választhatunk, de krokettel a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá