Fehérborban párolt tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehérborban párolt tarja

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál cukor
  • olaj só, bors
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál frissen vágott kapor
  • Köretnek mirelit félkész burgonyakrokett, amit közben bő olajban kisütünk

Elkészítése:

A tarját szeletekbe vásároljuk, így már azzal nem kell foglalkozni, de ha egészben, akkor szeleteljük fel.

Sózzuk, borsozzuk. majd megszórjuk kakukkfűvel. A cukrot egy nagyobb edényben kevés olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt tarjaszeleteket sorba, hogy elférjenek.

Mindkét oldalát lepirítjuk, felöntjük a borral, és mellédobjuk a kettévágott hagymát.Fedő alatt pároljuk puhulásig.

Levesszük a fedőt, és hagyjuk hogy a leve a felére visszaforrjon. Kevés vízzel elkevert keményítőt hozzáadjuk, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Felszeletelve burgonyakrokettel tálaljuk. Friss kaporral megszórjuk.

Tipp:

Amilyen egyszerű étel, olyan finom. A tarját sokszor csak sütik, pácolják, grillezik,vagy rántják, de nem is olyan lehetetlen a párolt változata, főleg ha az jó minőségű borban párolódik.

A hús nagyon omlós, és zamatos ízű lesz, a kapros szósz pedig a ráadás.Köretet bármit választhatunk, de krokettel a legfinomabb.