Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi disznópörkölt recept

Erdélyi disznópörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg disznóhús
    • 4 közepes fej vöröshagyma
    • 1 csapott evőkanál pirospaprika
    • 4 dl víz
    • 2 evőkanál liszt
    • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
    • olaj vagy zsír

    Elkészítése:

    A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk.

    Felhevített zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük, majd beletesszük a kockára vágott húst. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadunk 2 dl vizet. Lefedjük es lassú tüzön addig főzzük, ameddig a hús megfő.

    A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a többi vizet is hozzáadjuk. Ráöntjük a húsra, ételízesítőt szórunk rá és állandó keveés mellett még kb 10 percet főzzük.

    Én tésztával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá