Erdélyi disznópörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erdélyi disznópörkölt

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg disznóhús
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 4 dl víz
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk.

Felhevített zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük, majd beletesszük a kockára vágott húst. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadunk 2 dl vizet. Lefedjük es lassú tüzön addig főzzük, ameddig a hús megfő.

A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a többi vizet is hozzáadjuk. Ráöntjük a húsra, ételízesítőt szórunk rá és állandó keveés mellett még kb 10 percet főzzük.

Én tésztával tálaltam.