Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dijoni tarja recept

Dijoni tarja
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet csont nélküli tarja
    • 3 alma
    • 3 banán

    Páchoz:

    • 1 ek dijoni mustár
    • 3 ek olívaolaj
    • fél csomag sertéssült fűszerkeverék
    • 1 tk reszelt fokhagyma

    Zöldségágyhoz:

    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 7-8 gerezd fokhagyma
    • 2 szál csemegehagyma
    • 3-4 nagyobb barna csiperke
    • 2 ek olívaolaj
    • só és bors

    Húsok tetejére:

    • 6 vastagabb szelet félzsíros sajt
    • 12 szelet bacon

    Elkészítése:

    A páchoz a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd félretesszük.

    A zöldségeket megtisztítjuk (a gombák tönkjeit nem muszáj kitörni, de én most kiszedtem és beletettem a húslevesembe, azért nincs rajtuk) és kisebb darabokra illetve hasábra vágjuk.

    Egy tepsi aljára locsolunk 2 ek olívaolajat, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és az előkészített zöldségeket elrendezzük benne és enyhén megsózzuk, borsozzuk.

    Rátesszük a húsokat, alufóliával lezárjuk és 210 fokon nagyjából 80-90 perc alatt megpároljuk.

    Mialatt párolódik a hús, a sajtokat begöngyöljük a baconbe, az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, a banánokat lehéjazzuk és kettévágjuk.

    A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát félretesszük és ha túl sok lé keletkezett alatta, azt leöntjük, mert nem kell.

    A húsokra ráhelyezzük a baconbe tekert sajtokat és körberakjuk a gyümölcsökkel.

    Visszatesszük a sütőbe (de már alufólia nélkül) és további 30-35 perc alatt ugyanúgy 210 fokon szép pirosra sütjük.

    Bármilyen köret illik hozzá, mi hideg franciasalátával fogyasztottuk, de köret nélkül csak a vele sült zöldségekkel és gyümölcsökkel is kiváló.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá