Dijoni tarja

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Dijoni tarja

Hozzávalók:

  • 6 szelet csont nélküli tarja
  • 3 alma
  • 3 banán

Páchoz:

  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 ek olívaolaj
  • fél csomag sertéssült fűszerkeverék
  • 1 tk reszelt fokhagyma

Zöldségágyhoz:

  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • 2 szál csemegehagyma
  • 3-4 nagyobb barna csiperke
  • 2 ek olívaolaj
  • só és bors

Húsok tetejére:

  • 6 vastagabb szelet félzsíros sajt
  • 12 szelet bacon

Elkészítése:

A páchoz a hozzávalókat összekeverjük és bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd félretesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk (a gombák tönkjeit nem muszáj kitörni, de én most kiszedtem és beletettem a húslevesembe, azért nincs rajtuk) és kisebb darabokra illetve hasábra vágjuk.

Egy tepsi aljára locsolunk 2 ek olívaolajat, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és az előkészített zöldségeket elrendezzük benne és enyhén megsózzuk, borsozzuk.

Rátesszük a húsokat, alufóliával lezárjuk és 210 fokon nagyjából 80-90 perc alatt megpároljuk.

Mialatt párolódik a hús, a sajtokat begöngyöljük a baconbe, az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, a banánokat lehéjazzuk és kettévágjuk.

A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát félretesszük és ha túl sok lé keletkezett alatta, azt leöntjük, mert nem kell.

A húsokra ráhelyezzük a baconbe tekert sajtokat és körberakjuk a gyümölcsökkel.

Visszatesszük a sütőbe (de már alufólia nélkül) és további 30-35 perc alatt ugyanúgy 210 fokon szép pirosra sütjük.

Bármilyen köret illik hozzá, mi hideg franciasalátával fogyasztottuk, de köret nélkül csak a vele sült zöldségekkel és gyümölcsökkel is kiváló.

Jó étvágyat kívánok!