Darált húsos, rakott cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge cukkini
- 6 db burgonya
- só ízlés szerint
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 tk paprikakrém
- őrölt bors ízlés szerint
- 330 gramm tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, vékony karikákra szeljük, majd a magházat kivesszük belőle. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony karikákra szeljük. Enyhén megsózzuk a cukkini és a burgonya karikákat is.
Az étolajon az apróbbra vágott hagymákat megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, majd 1 dl vízzel felöntjük. Rátesszük a húst és a felsorolt fűszereket, majd fedő alatt félkészre sütjük.
Egy 20*30 cm-es tepsit étolajjal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára tesszük vegyesen a burgonya és cukkini karikákat. Erre kerül a darát húsos pörkölt 1/3 része, majd meglocsoljuk tejföllel. Tovább folytatjuk a rétegezést. A felső sort burgonya és cukkini keverékével zárjuk le.
Lekenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra melegített sütőben, alufóliával lefedve 35 percig sütjük. A fóliát levéve még kb 10 percig sütjük, amíg a sajt szép piros nem lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!