Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülök pékné módra recept

Csülök pékné módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy hátsó vagy kisebb mellső csülök (kb. 2 kg)
    • 1 ek só
    • 1 kk egész fekete bors
    • 1 vöröshagyma
    • 2 babérlevél
    • 4 gerezd fokhagyma

    Körethez:

    • 1,5 kg burgonya
    • 30 dkg vöröshagyma (gyöngyhagyma)
    • 1 ek só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 ek majoránna
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 4 ek olaj

    Elkészítése:

    A csülköt jól megmossuk, az esetleg rajta maradt szőrszálakat leperzseljük, és lekaparjuk. Fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Megsózzuk, az egész borssal, a megtisztított, elfelezett hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával fűszerezzük. Nagy lángon felforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon 1,5-2 óra alatt szinte teljesen puhára főzzük.

    Ezután a levéből kivesszük, és egy nagy tepsire fektetjük. A körethez a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk (a gyöngyhagymát egészben hagyjuk). Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprikával, a majoránnával és felaprított petrezselyemmel megszórjuk. Az olajat rácsurgatjuk, és jól összekeverjük. A csülkök köré halmozzuk, és sütőben, közepes lángon (hőlégkeveréses sütőben 170 fokon) kb. 1 órán át sütjük.

    Közben a húst többször megforgatjuk, a köretet megkevergetjük. Akkor jó, ha a hús megpirul, és egyszerre puhul meg a burgonyával meg a hagymával.

    Tálaláskor a csontról a húst lefejtjük, felszeleteljük, majd a csülök eredeti formájához hasonlóan visszarakosgatjuk a csontra.

    A vele sült hagymás burgonyával és savanyúsággal körítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá