Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csikós tokány recept

Csikós tokány
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 2 db tv paprika
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 dl tejszín
    • 1 dl tejföl
    • só-, bors-, ételízesítő-, majoranna ízlés szerint
    • 1 ek őrölt fűszerpaprika
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Felcsíkozzuk a húst és a szalonnát, majd utóbbinak a kiolvasztott zsírján megpirítjuk a finomra vágott vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá.

    Ha már szép üvegesre pirult, akkor jöhet rá a hús. Fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával és jól elkeverjük.

    Beletesszük a zúzott fokhagymát és az ízlés szerinti fűszereket: sót, borsot, ételízesítőt és kevés majorannát.

    Kevés vizet adunk hozzá (ne sokat, hogy sűrű szaftja legyen). Hozzáadjuk még az apró darabokra vágott paradicsomot és paprikát, majd lefedve pároljuk. Néha megkeverjük, hogy le ne égjen.

    Közben az elfövő levét pótoljuk! Amikor a hús megpuhult (kb. 1 óra), akkor a tejfölt és a tejszínt az étkezési keményítővel simára dolgozzuk, alaposan kikeverjük, és ezzel sűrítjük be az ételt.

    Bármilyen tészta illik hozzá, most nálunk makaróni volt a soros.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá