Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellás csíkos recept

Nutellás csíkos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg friss élesztő vagy 14 g szárított
    • 2 nagyobb csipet só
    • 14 dkg cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj vagy margarin (Ha zsiradékként csak vajat vagy margarint szeretnénk használni, akkor a zsír elhagyásával
    • használjunk összesen 65 g mennyiséget)
    • 6 dkg zsír
    • 6 ek narancspaszta: 3 ek (vagy 3 narancs reszelt héja)
    • 420 ml tej
    • a kakaós tésztához: 8 g holland kakaópor és kevés tej

    Töltelék:

    • kb 30 dkg mogyorókrém

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát dagasztunk úgy, hogy a végén dolgozzuk bele a zsiradékot. A tésztát elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a tejben elkevert kakaóport.

    Mindkét tésztát letakarjuk és kelesztjük 45 percig, majd 8-8 darabra osztjuk és gömbölyítjük. Így pihentetjük újabb 10 percig.

    A világos tésztákat kilapítjuk és belecsomagoljuk a sötét cipókat. Újabb 15 percig pihentetjük. A pihentetett gömböket téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a felületüket óvatosan beírdaljuk. Megfordítjuk, megkenjük kevés mogyorókrémmel, feltekerjük és kör alakúra formázzuk, végeit összenyomkodjuk.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 45-60 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük a kelesztés végén, majd 200 fokos sütőben 14-16 perc alatt szép pirosra sütjük a péksüteményeket.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá