Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös csíkos kalács recept

Sütőtökös csíkos kalács
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 1 kk só
    • 5 dkg margarin
    • 1 evőkanál olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg megsütött sütőtökpüré
    • 3 ek liszt
    • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 ek tej
    • 1 evőkanál cukor
    • 2-3 ek olaj a forma kikenéséhez
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • 1 teáskanál olaj a lekenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy evőkanál cukorral.

    A liszteket egy tálba öntjük. Beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a tojássárgákat, a margarint és alaposan kidagasztjuk.

    A kidagasztott tésztát két részre osztjuk. Az egyikhez adjuk a megsütött és villával pürésített sütőtököt. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele kb 3 evőkanál lisztet és jól összedolgozzuk.

    A másik tésztához adunk 2 púpos ek cukrozatlan kakaóport és 2 ek tejet adunk, majd ezt is jól összegyúrjuk.

    Mindkét tésztát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Két püspökkenyérformát kikenünk olajjal.

    Mindkét tésztát közel azonos méretűre, téglalap alakúra nyújtjuk. A sütőtökös tésztát lekenjük tejszínnel, ráfektetjük a kakaósat, és a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk. Szorosan feltekerjük, középen kettévágjuk és belefektetjük a formákba.

    Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.

    Lekenjük olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Én egyszerre sütöttem a kettőt.

    A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.

    Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá