Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy evőkanál cukorral.
A liszteket egy tálba öntjük. Beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a tojássárgákat, a margarint és alaposan kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztát két részre osztjuk. Az egyikhez adjuk a megsütött és villával pürésített sütőtököt. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele kb 3 evőkanál lisztet és jól összedolgozzuk.
A másik tésztához adunk 2 púpos ek cukrozatlan kakaóport és 2 ek tejet adunk, majd ezt is jól összegyúrjuk.
Mindkét tésztát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Két püspökkenyérformát kikenünk olajjal.
Mindkét tésztát közel azonos méretűre, téglalap alakúra nyújtjuk. A sütőtökös tésztát lekenjük tejszínnel, ráfektetjük a kakaósat, és a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk. Szorosan feltekerjük, középen kettévágjuk és belefektetjük a formákba.
Meleg helyen további 45 percet kelesztjük.
Lekenjük olvasztott margarinnal. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Én egyszerre sütöttem a kettőt.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és kb 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Óvatosan kiborítjuk a formából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.