Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csikós tokány recept

Csikós tokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 15 dkg szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 mk őrölt kömény
    • 0,5 dl konyak
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek keményítő
    • 1 ízlés szerint só
    • 1 ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.

    Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst. Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot és a hús kifehéredéséig erős tűzön pirítom, majd aláöntöm a bort, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm. Ha elfől a leve, vízzel pótolom.

    A keményítőt és tejfölt elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből.

    Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.

    Köret tipp:

    Kifőtt tésztát kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá