Csíkós tokány recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
- 2 dl tejföl
- 2 ek finom liszt
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 kk őrölt fekete bors
Előkészítés: A húst megmossuk, a szalonnával együtt csíkokra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Ha a hús megpuhult a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Köretnek galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska,orsó,penne/készíthetünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »