Csángó pecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg rövidkaraj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg marinált paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt bors
- csipetnyi só
- 1 evőkanál ketchup
Elkészítése:
A csíkokra vágott kolozsvári szalonna zsírját félig süssük ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább.
Tegyük hozzá a csíkokra vágott paprikát, ízesítsük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól pirítsuk át.
Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston sütjük.
Öntsük a megsült húsokra a paprikás ragut.
Petrezselymes, főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval egészíthetjük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









