Csángó pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg rövidkaraj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg marinált paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt bors
- csipetnyi só
- 1 evőkanál ketchup
Elkészítése:
A csíkokra vágott kolozsvári szalonna zsírját félig süssük ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább.
Tegyük hozzá a csíkokra vágott paprikát, ízesítsük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól pirítsuk át.
Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston sütjük.
Öntsük a megsült húsokra a paprikás ragut.
Petrezselymes, főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval egészíthetjük ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »