Csángó pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg rövidkaraj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg marinált paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt bors
- csipetnyi só
- 1 evőkanál ketchup
Elkészítése:
A csíkokra vágott kolozsvári szalonna zsírját félig süssük ki, majd a finomra vágott vöröshagymával pirítsuk tovább.
Tegyük hozzá a csíkokra vágott paprikát, ízesítsük sóval, finomra vágott fokhagymával, borssal és ketchuppal. Jól pirítsuk át.
Közben a karajból vágjunk 8 szeletet. Vagdossuk be, kissé klopfoljuk ki, sózzuk és szórjuk meg borssal. Kevés zsírban roston sütjük.
Öntsük a megsült húsokra a paprikás ragut.
Petrezselymes, főtt burgonyával vagy kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Marinált paprika hiányában, télire eltett lecsóval egészíthetjük ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »