Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cordon bleu recept

Cordon bleu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 60 dkg sertéskaraj (kb 4 szelet)
    • 20 dkg sonka
    • 20 dkg (ementáli) sajt
    • só, bors ízlés szerint

    Panírozáshoz:

    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 20 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Sütéshez:

    • kb 4-5 dl olaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

    A sajtszeletet becsomagoljuk a sonkába és az egyik hússzelet közepére rakjuk, majd a másik szelettel befedjük. A széleit jól összenyomkodjuk és fogvájóval vagy hústűvel, néhány helyen megtűzzük.

    A batyukat megforgatjuk a lisztben. A tojást felverjük és sóval, borssal ízesítjük. A húsokat duplán panírozzuk: tojás, zsemlemorzsa, újra tojás, zsemlemorzsa.

    Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és nem túl forró, közepes hőfokon, fedő alatt készre sütjük a húsokat.

    Én vegyes körettel és tartármártással tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá