Cordon bleu recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- kb 60 dkg sertéskaraj (kb 4 szelet)
- 20 dkg sonka
- 20 dkg (ementáli) sajt
- só, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Sütéshez:
- kb 4-5 dl olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A sajtszeletet becsomagoljuk a sonkába és az egyik hússzelet közepére rakjuk, majd a másik szelettel befedjük. A széleit jól összenyomkodjuk és fogvájóval vagy hústűvel, néhány helyen megtűzzük.
A batyukat megforgatjuk a lisztben. A tojást felverjük és sóval, borssal ízesítjük. A húsokat duplán panírozzuk: tojás, zsemlemorzsa, újra tojás, zsemlemorzsa.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és nem túl forró, közepes hőfokon, fedő alatt készre sütjük a húsokat.
Én vegyes körettel és tartármártással tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.