Cordon bleu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 60 dkg sertéskaraj (kb 4 szelet)
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg (ementáli) sajt
  • só, bors ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás

Sütéshez:

  • kb 4-5 dl olaj

Elkészítése:

A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A sajtszeletet becsomagoljuk a sonkába és az egyik hússzelet közepére rakjuk, majd a másik szelettel befedjük. A széleit jól összenyomkodjuk és fogvájóval vagy hústűvel, néhány helyen megtűzzük.

A batyukat megforgatjuk a lisztben. A tojást felverjük és sóval, borssal ízesítjük. A húsokat duplán panírozzuk: tojás, zsemlemorzsa, újra tojás, zsemlemorzsa.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és nem túl forró, közepes hőfokon, fedő alatt készre sütjük a húsokat.

Én vegyes körettel és tartármártással tálaltam.