Bújtatott pörkölt recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 0,5 kg sertéslapocka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet fűszerpaprika
- köménymag ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0,5 kis paradicsom (szeletelt)
- 0,5 közepes paprika (szeletelt)
- 2 ek vaj (darabok a tetejére)
A krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- 250 ml tej
- 100 g vaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát megpároljuk a zsíron, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük. Hozzádobunk pár szelet paradicsomot, paprikát (vagy lecsót).
Rátesszük a darabolt lapockát, megpörköljük, befűszerezzük, majd lassú tűzön megpároljuk.
Elkészítjük a burgonyapürét. Összetörjük a megfőtt krumplit, vajat és forralt tejet adunk hozzá, majd jól kikeverjük.
Beleterítjük a püré felét egy zsírozott, kisebb tepsibe. Erre tesszük a pörköltünket, majd betakarjuk a maradék pürénkkel.
Vajdarabkákat dobunk rá és sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit megpirítjuk a tetejét. Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »