Bújtatott pörkölt recept

Hozzávalók:
A húshoz:
- 0,5 kg sertéslapocka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet fűszerpaprika
- köménymag ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0,5 kis paradicsom (szeletelt)
- 0,5 közepes paprika (szeletelt)
- 2 ek vaj (darabok a tetejére)
A krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- 250 ml tej
- 100 g vaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát megpároljuk a zsíron, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük. Hozzádobunk pár szelet paradicsomot, paprikát (vagy lecsót).
Rátesszük a darabolt lapockát, megpörköljük, befűszerezzük, majd lassú tűzön megpároljuk.
Elkészítjük a burgonyapürét. Összetörjük a megfőtt krumplit, vajat és forralt tejet adunk hozzá, majd jól kikeverjük.
Beleterítjük a püré felét egy zsírozott, kisebb tepsibe. Erre tesszük a pörköltünket, majd betakarjuk a maradék pürénkkel.
Vajdarabkákat dobunk rá és sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit megpirítjuk a tetejét. Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »