Bújtatott pörkölt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A húshoz:
- 0,5 kg sertéslapocka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet fűszerpaprika
- köménymag ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0,5 kis paradicsom (szeletelt)
- 0,5 közepes paprika (szeletelt)
- 2 ek vaj (darabok a tetejére)
A krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- 250 ml tej
- 100 g vaj
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát megpároljuk a zsíron, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük. Hozzádobunk pár szelet paradicsomot, paprikát (vagy lecsót).
Rátesszük a darabolt lapockát, megpörköljük, befűszerezzük, majd lassú tűzön megpároljuk.
Elkészítjük a burgonyapürét. Összetörjük a megfőtt krumplit, vajat és forralt tejet adunk hozzá, majd jól kikeverjük.
Beleterítjük a püré felét egy zsírozott, kisebb tepsibe. Erre tesszük a pörköltünket, majd betakarjuk a maradék pürénkkel.
Vajdarabkákat dobunk rá és sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit megpirítjuk a tetejét. Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.