Bújtatott pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A húshoz:

  • 0,5 kg sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sertészsír
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • köménymag ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0,5 kis paradicsom (szeletelt)
  • 0,5 közepes paprika (szeletelt)
  • 2 ek vaj (darabok a tetejére)

A krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • 250 ml tej
  • 100 g vaj
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát megpároljuk a zsíron, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük. Hozzádobunk pár szelet paradicsomot, paprikát (vagy lecsót).

Rátesszük a darabolt lapockát, megpörköljük, befűszerezzük, majd lassú tűzön megpároljuk.

Elkészítjük a burgonyapürét. Összetörjük a megfőtt krumplit, vajat és forralt tejet adunk hozzá, majd jól kikeverjük.

Beleterítjük a püré felét egy zsírozott, kisebb tepsibe. Erre tesszük a pörköltünket, majd betakarjuk a maradék pürénkkel.

Vajdarabkákat dobunk rá és sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit megpirítjuk a tetejét. Savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!