Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye recept

Brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 nagyobb krumpli
    • 4 fej hagyma
    • ½ kg sertéshús (de lehet más is)
    • 2–3 szelet húsos szalonna
    • 3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • egy pohár tejföl
    • 2 ek víz
    • olaj

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágva bő, forró olajban megsütjük. Azután a húst is kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, és zsírjában jól megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott hagymát is, és összepirítjuk. Végül a megsült krumplikockákat, a puhára főtt húst és a megpirított hagymás szalonnát jól összekeverjük.
    Fokhagyma szósz: a 3 gerezd fokhagymát megtörjük, sózzuk, paprikázzuk, majd hozzáadjuk az 1 ek olajat és a 2 ek vizet, jó pépesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és máris lehet tálalni a pecsenyével. Nagyon finom és könnyen elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá