Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bőrös, ropogós malacsült recept

Bőrös, ropogós malacsült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kiló körüli bőrös malacoldalas
    • durva szemű só
    • frissen őrölt bors
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 nagyobb fej fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 nagy szál rozmaring
    • 4 kisebb szál kakukkfű
    • 2 alma

    Elkészítése:

    A húst a bőrös oldalán keresztben és hosszában beirdaltam, durva szemű sóval jól bedörzsöltem, úgy, hogy a felvágott bőr közé is kerüljön, borsot őröltem rá, majd végig kenegettem mustárral is, amit szintén beledörzsöltem a húsba. Éjszakára lefóliázott tálban hűtőbe tettem.

    Másnap nagyobb tepsibe tettem meghámozott negyedelt almával, negyedelt vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, a zöld fűszerekkel együtt. (Ha szárított fűszereink vannak, azt is a pácolás alatt adjuk hozzá lényegesen kisebb mennyiségben, mint a frisset. A sütés után ugyanis a fűszerek ki lettek véve, csak az aromájuk, illatuk maradt a sültben.)

    Kevés vizet öntöttem alá, majd alacsonyabb hőfokon (kb.180°) három órán keresztül sütöttem alufólia alatt. Magasabb hőmérsékleten, a fóliát levéve újabb egy óráig sült, hogy a bőre megpiruljon. Végig a bőrös résszel felfelé sült a hús.

    Zsiradékot egyáltalán nem adtam hozzá utólag, mert nem volt szükség rá. A tepsiben lévő zöldségek, az alma, és a hús is magukba szívták a fűszerek, a fokhagyma ízét, ami különösen a végén az étel mellé tálalt almán, és hagymán volt érezhető. A megszáradt rozmaring, és kakukkfű kivételével minden fel lett tálalva, és fogyasztható volt.

    Főtt-sült fűszeres krumplival, valamint aszalt paradicsomos párolt káposztával tálaltam

    Tipp:

    Egy az interneten megismert sütni-főzni szerető barátomat és kedves feleségét láttam vendégül ezzel, a szerény vacsorával. Jól laktunk és közben sokat beszélgettünk, nem csak a gasztronómiáról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá