Boros pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg sertéscomb szeletelve
- 1,5 kiskanál só
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- ízlés szerint csiperkegomba
- 6 dkg vaj
- 2 zsemle
- 2 dl fehérbor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1-2 szál majoránna
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1-2 mokkáskanál paradicsompüré
- 1 csapott kiskanál finomliszt
Elkészítése:
A húst téglalap alakúra kiklopfoljuk és 1 kiskanál sóval meghintve félrerakjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és az olvasztott vajra dobjuk. Lefedve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, majd a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük. A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk és feltekerjük. Akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk.
Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi és közben az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk és 40 percig főzzük.
Lecsepegtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk. Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk.
A visszamaradó zsiradékon először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 dl borral és 2 dl ételízesítős főzővízzel felöntjük és 2-3 percig forraljuk. Ha kell utánízesítjük, azután leszűrjük és tálaláskor a felszeletelt pecsenye köré öntjük.
Petrezselymes-vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »