Boros pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg sertéscomb szeletelve
- 1,5 kiskanál só
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- ízlés szerint csiperkegomba
- 6 dkg vaj
- 2 zsemle
- 2 dl fehérbor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1-2 szál majoránna
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1-2 mokkáskanál paradicsompüré
- 1 csapott kiskanál finomliszt
Elkészítése:
A húst téglalap alakúra kiklopfoljuk és 1 kiskanál sóval meghintve félrerakjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és az olvasztott vajra dobjuk. Lefedve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, majd a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük. A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk és feltekerjük. Akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk.
Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi és közben az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk és 40 percig főzzük.
Lecsepegtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk. Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk.
A visszamaradó zsiradékon először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 dl borral és 2 dl ételízesítős főzővízzel felöntjük és 2-3 percig forraljuk. Ha kell utánízesítjük, azután leszűrjük és tálaláskor a felszeletelt pecsenye köré öntjük.
Petrezselymes-vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »