Boros pecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg sertéscomb szeletelve
- 1,5 kiskanál só
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- ízlés szerint csiperkegomba
- 6 dkg vaj
- 2 zsemle
- 2 dl fehérbor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1-2 szál majoránna
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál étolaj
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1-2 mokkáskanál paradicsompüré
- 1 csapott kiskanál finomliszt
Elkészítése:
A húst téglalap alakúra kiklopfoljuk és 1 kiskanál sóval meghintve félrerakjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és az olvasztott vajra dobjuk. Lefedve, kis lángon, saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, majd a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük. A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk és feltekerjük. Akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk.
Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi és közben az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk és 40 percig főzzük.
Lecsepegtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk. Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk.
A visszamaradó zsiradékon először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 dl borral és 2 dl ételízesítős főzővízzel felöntjük és 2-3 percig forraljuk. Ha kell utánízesítjük, azután leszűrjük és tálaláskor a felszeletelt pecsenye köré öntjük.
Petrezselymes-vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »