Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsgulyás csipetkével recept

Bográcsgulyás csipetkével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka vagy comb
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 3 nagyobb sárgarépa
    • 2 nagyobb petrezselyemgyökér
    • 1 közepes zellergumó
    • 4 nagyobb burgonya
    • 1 cs petrezselyemzöld
    • 2-3 szál zellerzöld
    • 2 tv paprika
    • 2 paradicsom
    • 2 csapott ek fűszerpaprika
    • 1 ek só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 kk majoránna
    • 4 db babérlevél
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 ek zsiradék

    Csipetkéhez:

    • 25 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A húst 2*2 centis kockákra, a szalonnát keskeny darabokra, a sárgarépát, petrezselymet vastagabb karikákra, a zellert nagyobb kockákra, a vöröshagymát és a zöldeket pedig apróra vágjuk.

    A bográcsba tesszük a zsiradékot és megfuttatjuk rajta a szalonnát. Amikor félig átsült, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és együtt pároljuk tovább. Pár perc után a húst is belekeverjük, majd miután fehéredésig párolódott, beletesszük a fűszerpaprikát és a fűszereket. Felöntjük a fehérborral és 2,5 liter vízzel, majd fél órán keresztül lassú lángon főzzük.

    Ezután az előkészített zöldségeket is beletesszük és további 1 órán át, időnként kevergetve vagy a bográcsot megperdítve puhára főzzük.

    Amíg fő a gulyás, a liszthez adjuk a tojásokat 1 csipet sóval és ha nagyon száraz egy pici vízzel összegyúrjuk és letakarva pihentetjük 15 percet.

    Ezután a tésztát vékonyra lapítjuk, 5-6 részre vágjuk és csipetkékre szaggatjuk. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát és kb 10 perc múlva a csipetkéket is beleszórva 5-6 perc alatt készre főzzük!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá