Bográcsgulyás csipetkével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka vagy comb
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 nagyobb petrezselyemgyökér
- 1 közepes zellergumó
- 4 nagyobb burgonya
- 1 cs petrezselyemzöld
- 2-3 szál zellerzöld
- 2 tv paprika
- 2 paradicsom
- 2 csapott ek fűszerpaprika
- 1 ek só
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk majoránna
- 4 db babérlevél
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 ek zsiradék
Csipetkéhez:
- 25 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A húst 2*2 centis kockákra, a szalonnát keskeny darabokra, a sárgarépát, petrezselymet vastagabb karikákra, a zellert nagyobb kockákra, a vöröshagymát és a zöldeket pedig apróra vágjuk.
A bográcsba tesszük a zsiradékot és megfuttatjuk rajta a szalonnát. Amikor félig átsült, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és együtt pároljuk tovább. Pár perc után a húst is belekeverjük, majd miután fehéredésig párolódott, beletesszük a fűszerpaprikát és a fűszereket. Felöntjük a fehérborral és 2,5 liter vízzel, majd fél órán keresztül lassú lángon főzzük.
Ezután az előkészített zöldségeket is beletesszük és további 1 órán át, időnként kevergetve vagy a bográcsot megperdítve puhára főzzük.
Amíg fő a gulyás, a liszthez adjuk a tojásokat 1 csipet sóval és ha nagyon száraz egy pici vízzel összegyúrjuk és letakarva pihentetjük 15 percet.
Ezután a tésztát vékonyra lapítjuk, 5-6 részre vágjuk és csipetkékre szaggatjuk. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a kockákra vágott burgonyát és kb 10 perc múlva a csipetkéket is beleszórva 5-6 perc alatt készre főzzük!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »