Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi tejfölös sertéscsíkok recept

Bakonyi tejfölös sertéscsíkok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 20 dkg csiperke gomba (vagy szárított erdei gomba)
    • 10 dkg füstölt szalonna felcsíkozva
    • 2 nagy fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 lecsópaprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 dl hús-, vagy csont alaplé
    • 200 g tejföl
    • kevés liszt
    • kevés só
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A húst a lehető legvékonyabbra szeletelem, majd csíkokra vágom. Kevés lisztbe forgatom.

    A hagymát nagyon apróra vágom, majd a felcsíkozott, üvegesre pirított szalonna kisütött zsírján a szalonnával együtt tovább pirítom. Hozzáadom a felcsíkozott húst, és a húson lévő lisztburok enyhe pörkölődéséig tovább sütöm.

    Kevés bort töltök hozzá, majd a szétnyomott fokhagymát, a nagyon apróra vágott paradicsomot, és az apró kockákra vágott lecsópaprikát is hozzáteszem. A pohárnyi tejfölt, 1 csapott ek őrölt pirospaprikát is hozzáadok, enyhén megsózom, megborsozom, és összeforralom. A gomba főzéséhez kevés idő szükséges, így a felszeletelt gombát, vagy a beáztatott szárított erdei gombát akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult. (Ha szárított gombát használunk, vigyázzunk, mert abból mindössze 5 dkg kell, mivel megszívja magát a vízzel, amibe áztatjuk.)

    Szükség esetén kevés zöldség-, esetleg hús alaplével pótoljuk az elfőtt levet.

    Lehet tálalni galuskával, főtt tésztával, esetleg tarhonyával is.

    A bakonyi tejfölös sertéscsíkok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 203 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá