Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst a lehető legvékonyabbra szeletelem, majd csíkokra vágom. Kevés lisztbe forgatom.
A hagymát nagyon apróra vágom, majd a felcsíkozott, üvegesre pirított szalonna kisütött zsírján a szalonnával együtt tovább pirítom. Hozzáadom a felcsíkozott húst, és a húson lévő lisztburok enyhe pörkölődéséig tovább sütöm.
Kevés bort töltök hozzá, majd a szétnyomott fokhagymát, a nagyon apróra vágott paradicsomot, és az apró kockákra vágott lecsópaprikát is hozzáteszem. A pohárnyi tejfölt, 1 csapott ek őrölt pirospaprikát is hozzáadok, enyhén megsózom, megborsozom, és összeforralom. A gomba főzéséhez kevés idő szükséges, így a felszeletelt gombát, vagy a beáztatott szárított erdei gombát akkor adom hozzá, amikor a hús már megpuhult. (Ha szárított gombát használunk, vigyázzunk, mert abból mindössze 5 dkg kell, mivel megszívja magát a vízzel, amibe áztatjuk.)
Szükség esetén kevés zöldség-, esetleg hús alaplével pótoljuk az elfőtt levet.
Lehet tálalni galuskával, főtt tésztával, esetleg tarhonyával is.