Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertéstokány recept

Bakonyi sertéstokány
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 50dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 30dkg gomba
    • 10dkg füstölt szalonna
    • 1db paprika
    • 1db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2dl tejföl
    • 2ek. finom liszt
    • pirospaprika
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:
    A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá