Bakonyi sertéstokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bakonyi sertéstokány

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 30dkg gomba
  • 10dkg füstölt szalonna
  • 1db paprika
  • 1db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2dl tejföl
  • 2ek. finom liszt
  • pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!