Bakonyi sertéstokány recept
Hozzávalók:
- 60 dkg karaj csont nélkül vagy comb
- 10 dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna
- egy kevés olaj vagy zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba (több féle is lehet)
- őrölt bors
- esetleg só
- ételízesítő (ha kell)
- késhegynyi pirospaprika
- 2 dl tejföl hozzá kb 1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A sertéshúst hosszúkás csíkokra, a szalonnát kockákra, a gombát nagyobb szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban a szalonna zsírját alacsony fokozaton kiolvasztjuk. (Ha kevésbé zsíros, egy kis zsiradékot még tehetünk hozzá.)
Mikor kezd pirulni, beletesszük a vágott hagymát. Egy kicsit dinszteljük, majd beletesszük a felvágott húst. Gyakori kevergetés mellett fehérre sütjük.
Ha már néhol kezd barnulni a sütéstől a hús, akkor beletesszük a gombát, majd borsozzuk. (Ha kell, ilyenkor még lehet sózni, attól függ, hogy milyen sós volt a szalonna )
Jól összeforgatjuk az egészet, és fedő alatt pároljuk tovább. Ha a gomba és a hús megpuhult, behabarjuk.
Ha sok szaftot szeretnénk, akkor tegyünk bele előtte vizet is.
Végül a tejföl és a liszt keverékével behabarjuk/sűrűsítjük. Bármilyen köret jó hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









