Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertéstokány recept

Bakonyi sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg karaj csont nélkül vagy comb
    • 10 dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna
    • egy kevés olaj vagy zsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 50 dkg gomba (több féle is lehet)
    • őrölt bors
    • esetleg só
    • ételízesítő (ha kell)
    • késhegynyi pirospaprika
    • 2 dl tejföl hozzá kb 1 evőkanál liszt a habaráshoz

    Elkészítése:

    A sertéshúst hosszúkás csíkokra, a szalonnát kockákra, a gombát nagyobb szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban a szalonna zsírját alacsony fokozaton kiolvasztjuk. (Ha kevésbé zsíros, egy kis zsiradékot még tehetünk hozzá.)

    Mikor kezd pirulni, beletesszük a vágott hagymát. Egy kicsit dinszteljük, majd beletesszük a felvágott húst. Gyakori kevergetés mellett fehérre sütjük.

    Ha már néhol kezd barnulni a sütéstől a hús, akkor beletesszük a gombát, majd borsozzuk. (Ha kell, ilyenkor még lehet sózni, attól függ, hogy milyen sós volt a szalonna )

    Jól összeforgatjuk az egészet, és fedő alatt pároljuk tovább. Ha a gomba és a hús megpuhult, behabarjuk.

    Ha sok szaftot szeretnénk, akkor tegyünk bele előtte vizet is.

    Végül a tejföl és a liszt keverékével behabarjuk/sűrűsítjük. Bármilyen köret jó hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá