Bakonyi sertéstokány recept

Hozzávalók:
- 60 dkg karaj csont nélkül vagy comb
- 10 dkg kolozsvári húsos füstölt szalonna
- egy kevés olaj vagy zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba (több féle is lehet)
- őrölt bors
- esetleg só
- ételízesítő (ha kell)
- késhegynyi pirospaprika
- 2 dl tejföl hozzá kb 1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A sertéshúst hosszúkás csíkokra, a szalonnát kockákra, a gombát nagyobb szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. Egy lábasban a szalonna zsírját alacsony fokozaton kiolvasztjuk. (Ha kevésbé zsíros, egy kis zsiradékot még tehetünk hozzá.)
Mikor kezd pirulni, beletesszük a vágott hagymát. Egy kicsit dinszteljük, majd beletesszük a felvágott húst. Gyakori kevergetés mellett fehérre sütjük.
Ha már néhol kezd barnulni a sütéstől a hús, akkor beletesszük a gombát, majd borsozzuk. (Ha kell, ilyenkor még lehet sózni, attól függ, hogy milyen sós volt a szalonna )
Jól összeforgatjuk az egészet, és fedő alatt pároljuk tovább. Ha a gomba és a hús megpuhult, behabarjuk.
Ha sok szaftot szeretnénk, akkor tegyünk bele előtte vizet is.
Végül a tejföl és a liszt keverékével behabarjuk/sűrűsítjük. Bármilyen köret jó hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »