Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésborda recept

Bakonyi sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertésborda
    • 4 ek olaj, vagy zsír
    • 6 dkg füstölt kolozsvári szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 20 dkg gomba
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl tejszín
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 2 dkg liszt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A sertésbordákat húsverővel kissé kiveregetjük, megsózzuk, a lisztbe mártott bordákat olajon világosra sütjük, lábasba rakjuk. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, egy kevés vízzel felöntjük.

    Közben a megtisztított, megmosott gombát, a zöldpaprikát, a paradicsomot cikkekre vágjuk, és a hagymára rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a finomra vágott köménymagot.

    A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük és a gombára öntjük, összekeverjük, a lábast lefedjük, félig megfőzzük, majd belerakjuk a félig sült bordákat. A lábast megrázogatjuk, újra befedve puhára pároljuk.

    Közben a tejfölt és a tejszínt egy edényben kevés liszttel simára keverjük, a húsra öntjük, jól kiforraljuk.

    Köretnek galuskát adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá