Bakonyi sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bakonyi sertésborda

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertésborda
  • 4 ek olaj, vagy zsír
  • 6 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítése:

A sertésbordákat húsverővel kissé kiveregetjük, megsózzuk, a lisztbe mártott bordákat olajon világosra sütjük, lábasba rakjuk. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, egy kevés vízzel felöntjük.

Közben a megtisztított, megmosott gombát, a zöldpaprikát, a paradicsomot cikkekre vágjuk, és a hagymára rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a finomra vágott köménymagot.

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük és a gombára öntjük, összekeverjük, a lábast lefedjük, félig megfőzzük, majd belerakjuk a félig sült bordákat. A lábast megrázogatjuk, újra befedve puhára pároljuk.

Közben a tejfölt és a tejszínt egy edényben kevés liszttel simára keverjük, a húsra öntjük, jól kiforraljuk.

Köretnek galuskát adunk hozzá.