Bakonyi húsgombóc spagettivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
- 0,5 kg darált sertéshús
- kb. 4 ek zsemlemorzsa
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 4 ek olaj
A raguhoz:
- 0,5 kg csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só-, bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- kb. 3 dl húsleves alaplé
- 1 cs petrezselyemzöld
Elkészítése:
Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kisebb gombócokat formázunk belőle.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a gombócokat, amikor átpirultak, félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a pirospaprikával.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a húslevessel. Belehelyezzük a gombócokat és alacsony hőfokon, lefedve, néha megkeverve, körülbelül 20 percig főzzük.
Habarást készítünk: a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a húsgombócokra öntjük, majd elkeverjük és néhány perc alatt összefőzzük.
A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és spagettivel, vagy galuskával tálaljuk.