Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi húsgombóc spagettivel recept

Bakonyi húsgombóc spagettivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A húsgombóchoz:

    • 0,5 kg darált sertéshús
    • kb. 4 ek zsemlemorzsa
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só-, bors ízlés szerint
    • kb. 4 ek olaj

    A raguhoz:

    • 0,5 kg csiperke gomba
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • só-, bors ízlés szerint
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt fűszerpaprika
    • kb. 3 dl húsleves alaplé
    • 1 cs petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kisebb gombócokat formázunk belőle.

    Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a gombócokat, amikor átpirultak, félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a pirospaprikával.

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a húslevessel. Belehelyezzük a gombócokat és alacsony hőfokon, lefedve, néha megkeverve, körülbelül 20 percig főzzük.

    Habarást készítünk: a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a húsgombócokra öntjük, majd elkeverjük és néhány perc alatt összefőzzük.

    A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és spagettivel, vagy galuskával tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá