Bakonyi húsgombóc spagettivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • kb. 4 ek zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 4 ek olaj

A raguhoz:

  • 0,5 kg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • kb. 3 dl húsleves alaplé
  • 1 cs petrezselyemzöld

Elkészítése:

Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kisebb gombócokat formázunk belőle.

Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a gombócokat, amikor átpirultak, félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a pirospaprikával.

Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a húslevessel. Belehelyezzük a gombócokat és alacsony hőfokon, lefedve, néha megkeverve, körülbelül 20 percig főzzük.

Habarást készítünk: a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a húsgombócokra öntjük, majd elkeverjük és néhány perc alatt összefőzzük.

A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és spagettivel, vagy galuskával tálaljuk.