Babgulyás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 paradicsom
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 közepes burgonya
- 20 dkg bab
- víz
- só
- olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-12 dkg liszt
- őrölt pirospaprika
- vegeta
Elkészítése:
A felmelegített olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd ezeket összepirítjuk.
Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel és felforraljuk.
Mikor a hús már majdnem megfőtt, a levesbe tesszük a felszeletelt répát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát.
Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem készre főttek házi csipetkét teszünk a levesbe. Ehhez 1 tojást felverünk, teszünk bele egy csipet sót és 10-12 dkg liszttel kemény tésztát gyúrunk. A tésztát ezután belecsipkedjük a levesre és készre főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.