Babgulyás recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 paradicsom
- 1 kisebb fehér paprika
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 közepes burgonya
- 20 dkg bab
- víz
- só
- olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-12 dkg liszt
- őrölt pirospaprika
- vegeta
Elkészítése:
A felmelegített olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd ezeket összepirítjuk.
Mikor szépen összefonnyadtak a hozzávalók, akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, vegetával és összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel és felforraljuk.
Mikor a hús már majdnem megfőtt, a levesbe tesszük a felszeletelt répát, petrezselyemgyökeret és a burgonyát.
Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem készre főttek házi csipetkét teszünk a levesbe. Ehhez 1 tojást felverünk, teszünk bele egy csipet sót és 10-12 dkg liszttel kemény tésztát gyúrunk. A tésztát ezután belecsipkedjük a levesre és készre főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »