András napi kocsonya recept
Hozzávalók:
- 2 kg kocsonyahús ( csülök, köröm, füstölt csülök, farok,bőr )
- 1/2 kg comb
- 1 fej fokhagyma
- 1 jó nagy fej hagyma
- 1 mk fekete bors
- 1 kk só
Elkészítése:
A húsokat jól megtisztítjuk és megmossuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük forralni. Mikor nagyon habos, lefölözzük a vizet, így sokkal tisztább és átlátszóbb lesz a leve.
Beletesszük az összes hozzávalót, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, mindig leszedjük az elején a habot róla. 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.
Ha kész, leszűrjük, a húst kicsontozzuk, és úgy tesszük a tányérba.
A levet kicsit, hideg helyre tesszük, mert akkor a tetején megdermed a zsír hártyaszerűen, amit egy papírtörlővel vagy kanállal leszedünk. Így szép tiszta és zsírmentes lesz a kocsonya.
Majd rámerjük a húsokra, és hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

