Fantázia buborék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- csipet só
Buborék:
- 200 g fehér csokoládé
- 3 csepp ételfesték (kék)
Töltelék:
- 100 ml növényi habtejszín
- 10 g zselatinfix (1 csomag)
- 4 ek kökénylekvár (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazubk egy-egy kávéskanál kökénylekvárt, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.
A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.
A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából és tálalhatjuk is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »