Hozzávalók:
Tészta:
Buborék:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.
A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.
Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.
A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.
Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!
A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazubk egy-egy kávéskanál kökénylekvárt, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.
A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.
A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából és tálalhatjuk is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.