Fantázia buborék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • csipet só

Buborék:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 3 csepp ételfesték (kék)

Töltelék:

  • 100 ml növényi habtejszín
  • 10 g zselatinfix (1 csomag)
  • 4 ek kökénylekvár (ízlés szerint)

Elkészítése:

A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájákat habosra verjük a cukorral, finoman csomómentesre keverjük az átszitált liszttel és két kanál habbal a fehérjéből.

A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.

3. A piskótatésztát VÉKONY rétegben! (a sütemény miatt fontos) sütőpapírral bélelt tepsiben 160 C°-on 10 perc alatt készre sütjük, rácson hűtjük.

Egy tálban vizet forralunk, majd félrehúzzuk a tűzről. A fehér csokit lereszeljük és üveg tálban, a forró vízgőz fölött párszor megkeverve megolvasztjuk, ügyelve, hogy ne legyen csomós.

A forma mélyedéseibe az ételfestékkel ecsetvonásokat húzunk, majd amikor a csoki felolvadt, egy-egy evőkanállal szilikonos félgömbforma mélyedéseibe töltünk, majd körkörös mozdulatokkal a levegőben elegyengetjük a félgömböcskékben az olvadt csokit.

Ha szépen eloszlott bennük, fagyasztóba tesszük 20 percre. Amikor a csoki keményre dermedt, kivesszük őket a fagyasztóból, de a buborékokat még nem vesszük ki a formákból!

A cukrászhabot keményre verjük 4 ek zselatinfixszel, majd egy-egy teáskanálnyit a formák aljára, negyedéig egyengetünk, rákanalazubk egy-egy kávéskanál kökénylekvárt, majd háromnegyedéig befedjük a cukrászhabbal.

A piskótából köröket szaggatunk, majd befedjük vele a buborékok alját és 30 perce visszatesszük a fagyasztóba.

A fagyasztóból kivéve óvatosan kinyomjuk a buborékokat a formából és tálalhatjuk is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.