Apacsok kedvence recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirke felsőcomb filé vagy csirkemell
- 4 db pecsenye libamáj vagy más szárnyas máj
- 4 db nagyobb hagyma
- 8 szelet bacon
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Páchoz:
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál bbq füstös fűszerkeverék
Májhoz:
- 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 kiskanál bors
- 1 kiskanál fokhagymapor
Tálaláshoz:
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint apróra vágott petrezselyem
Elkészítése:
A bbq fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a combfiléket. A bepácolt húst rakjuk hűtőbe 2-3 órára, hogy a hús magába szívhassa a fűszereket.
A bacon szeleteket süssük ropogósra, tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.
A szalonna zsírján karamellizáljuk meg a nagyobb kockákra vágott és rétegeire szedett hagymát.
A májból vágjunk szeleteket, majd a keményítőben keverjük el fűszereket és forgassuk meg benne a májszeleteket. Forró serpenyőben 1-2 perc alatt süssük meg máj mindkét oldalát vigyázva arra, hogy szaftos maradjon belül és ne száradjon ki.
A combfiléket egy forró serpenyőben kevés zsiradékon süssük meg.
A tojásokból süssünk tükörtojást.
A tálaláskor rakjuk az általunk választott köretet, például sütött burgonyatallért a tányérra, majd rakjuk rá húst. A húsra szórjuk rá hagymát. A hagyma tetejére rakjuk rá a bacon szeleteket, majd helyezzük rá a májat. A májat sózzuk meg, majd tegyük rá a tojást és forrón tálaljuk az elkészült ételünket.
Tipp:
A keményítő kukoricakeményítő legyen! A kukoricakeményítő bent tartja a nedvességet a májban, ami így nem fog kiszáradni. Köretnek legjobban a tallérburgonya vagy a hasábburgonya illik az ételhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »