Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta recept

Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 30 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • pici só
    • 3 ek kristálycukor
    • kb 5 dl szódavíz

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • egy citrom reszelt héja
    • fél üveg áfonya lekvár
    • fél üveg szilvalekvár

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén.

    Félretessszük pihenni kb fél órára, majd kisütjük a palacsintákat.

    Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan összetörjük és keverjük egy villával.

    Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár…… A tetejére palacsinta kerüljön.

    Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.
    Jó étvágyat hozzá

    Tipp:

    Feltétlen pihentetni szoktam a tésztát, mert sokkal könnyebb és lazább lesz az állaga így.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá