Hozzávalók:
Palacsinta:
Töltelék:
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén.
Félretessszük pihenni kb fél órára, majd kisütjük a palacsintákat.
Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan összetörjük és keverjük egy villával.
Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár…… A tetejére palacsinta kerüljön.
Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.
Jó étvágyat hozzá
Feltétlen pihentetni szoktam a tésztát, mert sokkal könnyebb és lazább lesz az állaga így.