Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pici só
  • 3 ek kristálycukor
  • kb 5 dl szódavíz

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja
  • fél üveg áfonya lekvár
  • fél üveg szilvalekvár

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén.

Félretessszük pihenni kb fél órára, majd kisütjük a palacsintákat.

Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, majd alaposan összetörjük és keverjük egy villával.

Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár…… A tetejére palacsinta kerüljön.

Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.
Jó étvágyat hozzá

Tipp:

Feltétlen pihentetni szoktam a tésztát, mert sokkal könnyebb és lazább lesz az állaga így.