Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós palacsintafelfújt recept

Diós palacsintafelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • kb 4-5 dl szénsavas ásványvíz
    • csipet só
    • 1 tk cukor
    • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

    Felfújthoz:

    • 12 db palacsinta
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg mazsola
    • 1 dl rum
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nagy)
    • 2 dl habtejszín
    • 2-3 ek lekvár
    • 3 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojásokat üssük fel egy tálba, szórjuk meg egy csipet sóval, adjunk hozzá 3 dl szénsavas ásványvizet, majd kézi habverővel keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára, csomómentesre. Keverés közben, apránként adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy ne legyen se túl sűrű, sem pedig túl híg a massza.

    Ezután adjuk hozzá az olajat, szintén keverjük simára, majd kezdjük el kisütni a palacsintákat.

    A palacsintasütőt minden egyes palacsinta sütése előtt, kenjük meg egy kevés olajjal.

    A kisült palacsintákat üresen tekerjük fel, majd vágjuk fel kb 1 cm-es csíkokra.

    A mazsolát áztassuk be a rumba, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy kellően magába szívja. Ezután tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

    A darált diót keverjük össze a porcukorral, vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a felcsíkozott palacsintát és a mazsolát, majd keverjük, forgassuk alaposan össze.

    A tojássárgához adjuk hozzá a maradék vaníliás cukrot és a habtejszínt, majd keverjük simára.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután szintén kanalanként adjuk hozzá a lekvárt és addig verjük tovább, hogy jó kemény habot kapjunk.

    A sütőformát kenjük ki a margarinnal, majd tegyük bele a palacsintás keveréket.

    Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tejszínes keveréket, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tojásfehérjét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig.

    Tipp:

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá