Diós palacsintafelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós palacsintafelfújt

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás (nagy)
  • kb 4-5 dl szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • 1 tk cukor
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)

Felfújthoz:

  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 tojássárga
  • 5 tojásfehérje (nagy)
  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 ek lekvár
  • 3 dkg margarin

Elkészítése:

A tojásokat üssük fel egy tálba, szórjuk meg egy csipet sóval, adjunk hozzá 3 dl szénsavas ásványvizet, majd kézi habverővel keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára, csomómentesre. Keverés közben, apránként adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy ne legyen se túl sűrű, sem pedig túl híg a massza.

Ezután adjuk hozzá az olajat, szintén keverjük simára, majd kezdjük el kisütni a palacsintákat.

A palacsintasütőt minden egyes palacsinta sütése előtt, kenjük meg egy kevés olajjal.

A kisült palacsintákat üresen tekerjük fel, majd vágjuk fel kb 1 cm-es csíkokra.

A mazsolát áztassuk be a rumba, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy kellően magába szívja. Ezután tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

A darált diót keverjük össze a porcukorral, vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a felcsíkozott palacsintát és a mazsolát, majd keverjük, forgassuk alaposan össze.

A tojássárgához adjuk hozzá a maradék vaníliás cukrot és a habtejszínt, majd keverjük simára.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután szintén kanalanként adjuk hozzá a lekvárt és addig verjük tovább, hogy jó kemény habot kapjunk.

A sütőformát kenjük ki a margarinnal, majd tegyük bele a palacsintás keveréket.

Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tejszínes keveréket, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tojásfehérjét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig.

Tipp:

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd ízlés szerint vágjuk fel és úgy kínáljuk.