Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós palacsinta rumos csokival recept

Diós palacsinta rumos csokival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta (kb 8-10 darabhoz):

    • 20 dkg (kb 10 ek) finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél dl olaj
    • 2 dl tej
    • 3 dl szóda

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 3 ek cukor (vagy ízlés szerint)
    • maréknyi mazsola

    Máz:

    • 1 tábla ét vagy tejcsokoládé
    • 2 ek olaj
    • ízlés szerint rumaroma

    Elkészítése:

    A csokit gőz fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá az olajat és a rumot.

    A tészta hozzávalóit keverjük össze és süssük ki a palacsintákat.

    A töltelék hozzávalóit szintén keverjük össze és a még forró palacsintákat ízlés szerinti mennyiséggel szórjuk meg. Tekerjük fel vagy hajtsuk négybe és öntsük le a csokimázzal.

    Tetejére szórjunk aprított diót.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá