Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Osztrák almás rétes recept

Osztrák almás rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 dkg vaj
    • csipet só
    • 1 dl víz
    • 1 evőkanál margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt

    Töltelék:

    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 8 dkg mandula
    • citromlé
    • 6 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál vaj
    • 1 kg alma
    • őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit, a margarin kivételével, összedolgozzuk és gyúrjuk. Minél tovább gyúrjuk, annál jobb lesz a tészta állaga.

    A kész tészta felületét bekenjük a puha margarinnal, egy edénnyel lefedjük és 1 órán át pihentetjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, majd apróra vágjuk vagy lereszeljük. 1 evőkanál vajat felforrósítunk és megpároljuk rajta az almát, majd ízesítjük a citromlével. Közben hozzáadjuk a fahéjat is.

    A maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, a nagyobb darabokra vágott mandulát és a cukrot, majd összekeverjük a párolt almával.

    A pihentetett tésztát vékonyra (majdnem átlátszóra) kihúzzuk, majd a hosszabbik oldala mentén elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk a tésztát a hosszabbik oldala mentén és tepsibe tesszük.

    A rétes tetejét megkenjük tojássárgájával és 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük.

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá