Olasz bableves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg fehérbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél csokor bazsalikom
- 1 liter paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cikk zeller vagy zöldje
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük.
A lisztet a felhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda és felengedjük paradicsomlével.
Sózzuk, borsozzuk, belefőzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert vagy néhány levél zellerzöldet.
A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket.
Felengedjük a paradicsomlevessel, ha kell, utánízesítjük és takaréklángon addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »