Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olasz bableves recept

Olasz bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöldbab
    • 50 dkg fehérbab
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • fél csokor bazsalikom
    • 1 liter paradicsomlé
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 cikk zeller vagy zöldje
    • 1 evőkanál olaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük.

    A lisztet a felhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda és felengedjük paradicsomlével.

    Sózzuk, borsozzuk, belefőzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert vagy néhány levél zellerzöldet.

    A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket.

    Felengedjük a paradicsomlevessel, ha kell, utánízesítjük és takaréklángon addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá