Olasz bableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg fehérbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél csokor bazsalikom
  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cikk zeller vagy zöldje
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítése:

A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük.

A lisztet a felhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda és felengedjük paradicsomlével.

Sózzuk, borsozzuk, belefőzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert vagy néhány levél zellerzöldet.

A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket.

Felengedjük a paradicsomlevessel, ha kell, utánízesítjük és takaréklángon addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.