Hozzávalók:
Elkészítése:
A fehérbabot előző este beáztatjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük.
A lisztet a felhevített olajon megpirítjuk, szórunk rá kevés paprikát, megkeverjük, hogy a paprika ne égjen oda és felengedjük paradicsomlével.
Sózzuk, borsozzuk, belefőzünk egy fej vöröshagymát, egy cikk zellert vagy néhány levél zellerzöldet.
A zöldbab mindkét végét levágjuk, szálát lehúzzuk, megmossuk és hosszú darabokra aprítjuk. A héjától megtisztított fokhagymát felaprítjuk és forró olajban megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a kétféle babot és a száráról lecsipkedett, megmosott bazsalikomleveleket.
Felengedjük a paradicsomlevessel, ha kell, utánízesítjük és takaréklángon addig főzzük, míg a zöldbab meg nem puhul.