Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túróval rakott zsemle recept

Túróval rakott zsemle
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db zsemle
    • 8 dkg vaj
    • 6 ek meggylekvár
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 9 dl tej

    A töltelékhez:

    • 40 dkg tehéntúró
    • 5 dkg mazsola
    • 2 ek cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    A tetejére:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1 ek. meggylekvár

    A tepsi kikenéséhez ( 20×30 cm) :

    • 3 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral elkverjük, majd a tejjel tovább keverjük.

    A zsemléket vékonyra szeleteljük, majd a cukros tejbe mártogatva, margarinnal kikent tepsibe tesszük a felét.

    Lekenjük meggylekvárral.

    A túrót elkeverjük a cukrokkal és a tojás srágákkal, majd ízesítjük a citrom reszelt héjával és hozzákeverjük a mazsolát is.

    Elsimítjuk a lekvárom, majd rátesszük a maradék tejbe mártogatott zsemlét.

    Ha marad a tejből, akkor ráöntjük a tetejére.

    200 fokos sütőben 25 percig sütjük.

    A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd összekeverjük a lekvárral és a zsemlék tetejére simítjuk.

    Visszatesszük a sütőbe és 160 fokon, további 15 percig sütjük.

    Nagyon finom, készítsétek el Ti is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá