Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
A tepsi kikenéséhez ( 20×30 cm) :
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral elkverjük, majd a tejjel tovább keverjük.
A zsemléket vékonyra szeleteljük, majd a cukros tejbe mártogatva, margarinnal kikent tepsibe tesszük a felét.
Lekenjük meggylekvárral.
A túrót elkeverjük a cukrokkal és a tojás srágákkal, majd ízesítjük a citrom reszelt héjával és hozzákeverjük a mazsolát is.
Elsimítjuk a lekvárom, majd rátesszük a maradék tejbe mártogatott zsemlét.
Ha marad a tejből, akkor ráöntjük a tetejére.
200 fokos sütőben 25 percig sütjük.
A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd összekeverjük a lekvárral és a zsemlék tetejére simítjuk.
Visszatesszük a sütőbe és 160 fokon, további 15 percig sütjük.
Nagyon finom, készítsétek el Ti is!